Обучителни видеа за деца, посветени на отношението към бездомните животни

Дългосрочната ни цел е градска среда без безстопанствени кучета. За постигането й Бандата на 1500те се фокусира върху гражданско образование, насърчаване на доброволчество, подобряване на условията за живот на обитателите в общинските приюти в София и подготовката им за успешно осиновяване.

Бандата на 1500-те

Постигаме горните цели чрез:

– образователни програми насочени към деца и подрастващи;

– информационни кампании, популяризиращи доброволчеството и осиновяването на животни от общинските приюти, отговорно гледане на домашни любимци и хуманно отношение;

– работа на терен в приютите и диалогичност със Столична община, Екоравновесие и администрацията в приютите;

Убедени сме, че ключът за решаване на проблема е в активно и съпричастно гражданско общество. 

През годините успяхме да превърнем общинските приюти от затворени и забравени от гражданите места в познати и посещавани пространства. Всяка година привличаме над 2000 доброволци в нашите разходки в Сеславци и Горни Богров, и превърнахме голяма част от обитателите там в социални и осиновяеми домашни любимци. Това е важна първа стъпка за повече емпатия, осъзнатост и зараждане на съпричастност.

Мисия

Съвременните деца израстват в дигитална среда, в която добрата визуализация е от първостепенна важност за техните възприятия. Отчитайки този ключов момент сме амбицирани, като част от образователната ни стратегия, да създадем две съвременни образователни видеа заедно с изготвен учебен час за ученици от 1-4 и 5-12 клас, в колаборация с платформата Уча.се. Чрез тези материали, “Бандата” ще подпомогне провеждането на планираните си срещи с ученици от столичните училища. Видеата ще бъдат предоставени и на учителите, които ще могат да ги използват в часовете си, за да привлекат и насочат по атрактивен начин вниманието на подрастващите към този социален проблем, и да им посочат стъпките за неговото решаване. Материалите ще са широко достъпни чрез платформата Уча.се и ще могат да бъдат използвани от ученици и учители от цялата страна.

Цели

Дари 1 лв с SMS на 17 777 с ключова дума DMS Chudesa и помогни това чудо да се случи!

Нашите каузи

Направи чудо

С всяко твое дарение помагаш чудото за някого в нужда да стане реалност. Колкото повече помагаш, толкова
повече добрина създаваш. Всички събрани дарения се разпределят по равно за нашите три чудесни каузи.

Награди

Чудесата очакват
и теб

Дари и може да получиш някой от нашите чудни дарове.

Следващо теглене

дни
часа
минути
секунди

Участвай в нашата игра на чудесата. Всяко твое дарение помага на едно чудо да се превърне в реалност. И за да ти се отблагодарим за добрината, може да получиш някой от нашите чудни дарове. Следи тегленията, за да разбереш дали чудото ще дойде и при теб.

И сега нещо още по-чудесно: Сподели магията на чудесата с твоите приятели и в социалните мрежи – колкото повече разпространяваш чудесата, толкова по-бързо се сбъдват.

И сега следва най-доброто! Точките ти не се губят, ако не спечелиш в настоящото теглене, защото Чудо на чудесата ще дарява допълнително по Х% от Х на всеки Х точки, събрани от потребители, които не са имали възможност да спечелят във всяко от тегленията.

В магията на доброто

и на Чудо на чудесата повярваха: